Szétdarabolt városrészek
2014. október 01. írta: miskolcma

Szétdarabolt városrészek


miskolc.pngA nagy felháborodások és a sok panasz arra adott okot, hogy utána nézzünk: tényleg össze-vissza kell mennie egy miskolcianak szavazni? Tényleg szétdarabolták Miskolc városrészeit? 

 

Egy kis kutatómunka és utánanézés után nem tudunk jó hírrel szolgálni! Az egész városban megfigyelhetőek a választókörzetek össze-vissza csatolása, a földrajzi határokat teljes mértékben megszégyenítve! 

Talán a Győri kapuban a legkritikusabb a helyzet, magát a városrészt két fő részre osztották, de van akinek a Belvárosba kell szavaznia, van aki a Bábonyibérchez tartozik, a villamos sínek mentén lévő házak Lyukó-völgyhöz tartoznak, de egy kis részt Komlóstetőhöz és a Vasgyárhoz is sikerült lecsípni. 

adasdasdas.pngA kép hűen szemléltei a Győri kapui helyzetet.

 A helyzet azonban máshol sem rózsás, a város egész területén láthatóak hasonlók! 

dsad.png c.png a.png b.png

A fenti képeket látva számos kérdés fogalmazódik meg bennünk: Miért úgy osztották szét ezeket a körzeteket, hogy a földrajzi határokat teljesen felrúgták? Van ennek bármiféle előnye? Mert hátrányt rengeteget tudunk sorolni..

A képeket látva az a gondolat is egyre inkább felerősödik bennünk, hogy egy-egy képviselőt, megválasztása után teljesen hidegen hagyja az adott városrész, az ott lakók csupán az önkormányzatba való bejuttatásra alkalmasak!?

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr486739411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex_W · http://avasalja.blog.hu 2014.10.02. 10:19:37

Ez egy másfajta földrajz, másfajta határokkal. Úgy is hívják: választási földrajz. Egy célt szolgál, hogy azok győzelmét biztosítsa, akik a határait meghúzták.

miskolcma 2014.10.02. 13:57:21

@LőrinczIstván: Ez a baj! Ennek nem szabadna erről szólnia!
süti beállítások módosítása