Mindenki látja, de senki sem veszi észre: így lopnak ők!
2015. március 16. írta: miskolcma

Mindenki látja, de senki sem veszi észre: így lopnak ők!

Az elmúlt hónapokban a korrupciótól zengett a sajtó, ennek egy különös válfaját képzik azok a műsorok, amelyekben egy kormánypárti képviselő vitázik egy baloldali képviselővel arról, hogy melyikük lopott többet. Ebben a cikkben próbálunk rámutatni arra, hogyan is lehet meggazdagodni, legálisan.

eujoo.jpg

A történet egyszerű: az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatokat ír ki, orvosi rendelők, óvodák, iskolák és más közintézmények felújítására. Az önkormányzat(ok) élnek a lehetőséggel és jelentkeznek ezekre a pályázatokra, amiket persze meg is nyernek.
Eddig minden tiszta, azonban a gyanús része most következik!
Az Unió által nyújtott támogatások összege jóval meghaladja a kivitelezés összegét, ezért az önkormányzat biztosan egy olyan céget fog megbízni a pályázat kivitelezésére, akikkel jó viszonyt ápol. A kivitelező cég elvállalja a projektet és a támogatás összegéhez képest fillérekért el is végzi azt, tehát óriási hasznot zsebel be.

De miért éri meg ez az önkormányzatokban csücsülő képviselőknek? Mindenki fantáziájára bízzuk, azt azonban meg kell említenünk, hogy sokan közülük elég nagy eltitkolt vagyonnal rendelkeznek úgy, hogy nem tudnának a pénz forrására értelmes magyarázatot adni. 

Azért, hogy ne tűnjünk olyannak mint az elmúlt évek politikusai, állításunkat bizonyítékokkal támasztjuk alá, méghozzá olyannal ami mindenki számára jól látható! 

eucikkj.jpgFelújítás irreális összegért

 

Példaként egy orvosi rendelő fejlesztését hozzuk fel. A támogatás 60 millió forint, értik? HATVANMILLIÓ FORINT! 

A kivitelezés megvalósítása során az orvosi rendelőben 20 darab nyílászárót cseréltek ki, a padlózat vadonatúj lett és a falak is új burkolatokat kaptak, egy falat be kellett építeni valamint az orvosi rendelő kapott egy biciklitárolót is.

Kérdésünkre az ott dolgozók megerősítettek bennünket abban, hogy semmilyen más munkálat nem történt és a támogatásból csak ezekre a fejlesztésekre költöttek. 

Továbbmentünk: megkérdeztünk egy építési vállalkozót, körülbelül mennyibe kerülhetett az elvégzett munka. A válasza az volt, hogy ha ő 10 millióért végezte volna el ugyan ezt a munkát, a családjával biztosan külföldön töltenék a nyarat ezután viccesen megjegyezte, hogy a biciklitárolót ajándékba adta volna ennyi pénzért. 

Végezetül, az EU-s tagságunk kapcsán rengetegszer megjegyzik a kormánypárti képviselők, hogy az általunk az EU-ba befizetett pénz töredéke annak, amit visszakapunk az EU-tól. Ebben a helyzetben biztosan megállja a helyét ez a kijelentés? Vagy az EU-s tagságunkat csak a zsebük megtömésére használják? 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr987275873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása