Képlékeny a magyarság jövője?
2014. október 20. írta: miskolcma

Képlékeny a magyarság jövője?

Becslések szerint a XXI. század közepére a magyarság létszáma 5 millióra csökken, miközben a cigányság létszáma pedig 2 millióra nő, aminek a nagy része fiatal generációkból fog állni, míg a magyar etnikum elöregszik.mama_b.jpg

Az életerős, reprodukcióra képes fiatal korosztály a megélhetés reményében Nyugat-Európába távozik - legtöbbször kalandvágyból. ;) Eközben az itthon maradottak jelentős része egzisztenciális okok miatt egyre inkább eltolják a gyermekvállalást, így gyakorta a karrierista életvitel rámegy a családépítés rovására.

Dúró Dóra a következőket gondolja:

„Sajnos ma olyannyira magánügy már, hogy a közvélekedésben is teljesen elfogadott, ha valaki nem tervez családot, gyereket, hanem pusztán önmaga kiteljesítésén fáradozik. Boldogabb időkben, legalább a társadalmi elvárás az volt, hogy mindenkinek legyenek gyerekei. Tudom, ilyenkor sokan azt mondják, hogy minek szüljenek, hogy nyomorogjanak, hogy rabszolgákat neveljenek belőlük stb...”

Rá kell hogy döbbenjünk, hogy sorsunk saját kezünkben van, saját, és a média által belénk erőltetett félelmeink miatt nem merjük felvállalni a család gondolatát, ezért ez a jövőkép sajnos nagyon is reálissá válhat. Minden egyes végrehajtott abortusz a magyarság fennmaradását veszélyezteti. Ezért minden magyar nőnek/anyukának kötelessége végig gondolni minden egyes lehetőséget.

Amennyiben a magyarság fenn szeretne maradni, komoly erőfeszítésekre lesz szükség, egy szebb jövő eljöveteléhez.

Az eredeti cikk ITT tekinthető meg:

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr256811457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása