Sötét dolgok az amerikai kitiltások hátterében
2014. október 23. írta: miskolcma

Sötét dolgok az amerikai kitiltások hátterében

9684773_3ca4667a1be6abaf6687772daa6213dc_l.jpgA média próbálja a föld alá seperni, de egyre inkább valószínűsíthető, hogy egy teljes korrupciós hálózat alatt rezeg a léc.

Az amerikai politikai döntéshozóknak, már lassan három éve tudomása van arról, hogy áfacsalók mérgezik a magyarországi étolajpiacot, jelentős károkat okozva ezzel az amerikai érdekeltségbe tartozó Bunge nevű cégnek.

A Bunge arra hivatkozik, hogy a magyar piacon megtalálható étolaj kitermelése legális úton lehetetlen, úgy, hogy az előállító cégnek legyen bármiféle haszna is belőle.

Ezért figyelhető meg az, hogy a Bunge által gyártott Vénusz és Floriol étolajak akár 100-150 forinttal is drágábbak lehetnek, mint a boltokban található más hasonló termékek!

A recept egyszerű: a korrupcióban résztvevő cégeket a NAV nem ellenőrzi, így tehát nem fizetnek adót, azonban az étolaj után „adózott” áfát a cég visszaigényli és vissza is, kapja! Ezzel egyébként éves szinten több mint 25 milliárd forinttal megkárosítva hazánk költségvetését!

a-hasznalt-etolaj-veszelyei-24960.jpg

De miért nem tesz ez ellen semmit a NAV és a kormány, ha tudnak róla?
Nem, hogy csak tudnak róla, hanem aktívan részt is vesznek benne, ugyanis az áfacsalások utáni haszon egy részét, a NAV és kormány közeli cégek által létrehozott alapítványokba csöpögtetik vissza ezek a cégek.

Már csak egy kérdés maradt! Ha az USA-nak több éve tudomása van erről, miért csak most léptek?  
Erre a kérdésre is egyszerű a válasz, a kormányzathoz közel álló cégek most keresték fel a Bunget azzal az ajánlattal, hogy ha a cég pénzzel támogat egy, az ajánlattevők által megnevezett alapítványt, akkor elintézik, hogy a NAV az amerikai céget is békén hagyja. Egy másik forrásunk szerint a kormányhoz közeli szereplők stratégia megállapodást ajánlottak annak fejében, hogy a cég szintén ennek az alapítványnak visszacsorgassa a megállapodással összefüggésben szerzett pénzek egy részét.

Az ilyen és ehhez hasonló áfacsalások nem csak az étolaj kereskedelemben fedezhetőek fel, hanem a teljes magyarországi élelmiszerpiacon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr816827419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csopika 2014.10.28. 10:17:32

Sajnálatos dolog ! de mi is várható

Gabor666 2014.10.28. 11:11:39

Ezért nem csökkentik az élelmiszerek ÁFA-ját

kvadrillio 2014.10.28. 13:41:20

@Gabor666: KAPITALISTA VERSENY MI ????????? :o))))))) VERSENY A CSALÁSBAN MI ????? :o)))))

A NÉP MEG EGYRE SZEGÉNYEDIK !!!

BASSZAMEG !

B-road · http://szetbaszazideg.blog.hu 2014.10.28. 14:17:37

@Gabor666:
Hogy a halálba ne csökkentenék? A kecskehús áfája már csak 5% lesz.

édes élet 2014.10.28. 17:37:03

Amit lefoglalnak a határon,azt el adják a boltoknak,olcsóbban,és a pénz a korrupció minden tagjáé.

Kik a tagok? Leg felül ORBÁN és a többiek.A NAV minden felső vezetője és az alattvalók.

+ a nagy Árúházak vezetői.maguk az eladók. Árak ,megegyezés szerint.

Árúk: cipők,ruhaneműk,élelmek,és minden ,ami vevőre talál.

Vesztesek,a kamion meg bízók,,a Kinaiak,és minden ország gyártói.

rózsakő 2014.11.05. 11:42:01

Hazudnak,hazudnak és mindig hazudnak!! Mindenki benne van. Vida úgy döntött nem viszi el egyedül a balhét. Jól tette. Csak jó az a hatos lista ami a német újságban benne van, de ki a HATODIK ? Az is kiderül. Nekünk kell mindig újabb adókat fizetni, ezért? Ezen törik a fejüket, ez a munkájuk, és még fizetést is kapnak . Valakik ezért nem tudják hány négyzetméteren laknak, mit mikor mennyiért vettek, mindenkinek a nevén van valami, én érdekes tudom sokad magammal. Ezek tényleg azt hitték, hogy bebetonozták magukat???? NEM! Azért korrumpálódnak, hogy megszedjék magukat az utolsó pillanatig , aztán lesz ami lesz... de mi lesz?

Kiss István Béla 2014.11.08. 19:09:31

Én a "két pogány közt" effektust látom meghatározónak, amely végigkísérte a történelmünket. Ilyenkor könnyű tévedni, politikusnak és közembernek egyaránt. Rossz lóra tenni, valamelyikkel szövetséget kötni, magasztalni, a másikat gyűlölni, hazaárulózni... mindezt jó szándékból is lehet. Kényszernek engedve, vagy meggyőződésből, mindegy. Lehet a Fideszt gyűlölni, és azt gondolni, hogy a szocik vagy a balliberálisak jobbak voltak, kevésbé korruptak, vagy egyáltalán... Én, tekintettel a 2006-os rendőrterrorra (meg sok egyébre), fordítva gondolom. Nekem a mostani kormány a kisebbik rossz, erkölcsi mérlegelés alapján.Egyébként azt a nagyhatalmat gondolom veszélyesebbnek az országra nézve, amelyikkel egy szövetségi rendszerben vagyunk. Annak idején a Varsói Szerződés, most a NATO...A bibliai igével szólva. "aki beveheti, vegye be".

Tibor Bernath 2014.12.29. 19:34:47

Veszélyes vizeken nehéz evezni. Előbb -utóbb felborul a csónak.

NekemNemEzKell 2015.01.25. 14:17:29

Jó, tudom, sokan nem a tényeknek hisznek, hanem annak, amit el akarnak hinni. DE ez "Az amerikai politikai döntéshozóknak, már lassan három éve tudomása van arról, hogy áfacsalók mérgezik a magyarországi étolajpiacot, jelentős károkat okozva ezzel az amerikai érdekeltségbe tartozó Bunge nevű cégnek...." egy akkor hülyeség amit minden boltba járó ember tudja, hogy nem igaz! A Floriol, meg a Vénusz mindig is sokkal drágább volt az egyéb kapható étolajoknál, s az évek alatt egyre drágább lett! Ez nem piaci verseny, hogy csalással vádoljuk a piac összes szereplőjét! Addják olcsóbban ezeket az étolajakat, s nem lesz probléma! Ki ne találják, hogy minden olcsóbb étolaj "áfacsalt" ! Gondolkodjunk már emberek!
süti beállítások módosítása