Miskolcma, miért?
2014. szeptember 02. írta: miskolcma

Miskolcma, miért?

A miskolcma blogja 2014. szeptember 2-án jött létre.

Az első bejegyzésből talán kiderülhet, hogy kinek és miért juthat eszébe egy ilyen blogot alapítani.



Manapság rengeteg olyan embert látok az utcán, az interneten, a baráti társaságomban vagy bárhol ahol megfordulok, akik a saját szemüktől nem látnak! 

Panaszkodnak a mindennapi nehézségekre, a biztonságukra, arra, hogy a rendőrök csak azért megbélyegzik őket, mert a barátaikkal jól érzik magukat, mesélik, hogy mennyire rettegnek a nagyszülei, mert a szomszéd Katika nénihez múlthéten is betörtek, esetleg bármilyen alapvető Magyarországon megszokott problémával állnak elő és ITT szegezem hozzájuk a kérdést! TE tettél bármit is azért, hogy ne így legyen, tettél bármit is azért, hogy szebb legyen az élet Magyarországon, vagy csak siránkozni tudsz? 

A kérdésemre a válasz igen csak szűkszavú szokott lenni.. Hebegnek-habognak olyanokat, hogy miért, nekem bármit is kellene tennem? 

A válasz: IGEN! 

Minden magyar cselekvőképes embernek tennie kell, sőt kötelességének kellene lennie, hogy Magyarországot szebbé tegyék (tegyük)!

Én a miskolcma blog megalapítója teszek a nemzetemért, a hazámért, a megyémért és a városomért, de szeretném itt, ezen a blogon keresztül felnyitni minél több embernek a szemét, hogy igenis, neki is tennie kell a hazáért! Névtelen.png

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr86659489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.10.25. 16:27:46

Segítség jövőkép ügyben

Miskolc város (szocialista párti) alpolgármestere (2003. dec. Városi TV) kifejtette
azon óhaját, hogy vajon milyen lesz a város ötven év múlva? Mert ő néki, mint annyi
másról, fogalma sincs.
Másrészt pártja visszautasítja az ellenzék vádjait, miszerint nekik ne lenne
jövőképük? Sőt nagyképük is van! Önmagukat illetően. Segítsünk hát az E-U (értsd:
Elvtárs Úrnak, és a szocializmus, valamint az Európai-unió birodalom, a vörös-kék
Köpenyegforgatás felkent bajnokának) vegye elő a régi módszert: a nagy példakép példáját.
Mit mutat ez? A Szovjetunió 1960-ban úgy állt össze, hogy 150 millió orosz és 70millió
egyéb kisebbségi nemzet. 2000-re, negyven év alatt, ez egy az egyre alakult úgy, hogy
150 millió orosz és ugyanannyi egyéb nemzetiségű! Fel is bomlott a birodalom. Trianon se
Kellett hozzá. A prognózis szerint hazánk lakossága sem nő, hanem hatmillióra csökken,
Úgy, hogy a „kisebbség” aránya szintén egy az egyhez szintet éri majd el! Viszont a kor-
Meg oszlás aránya húsz a hetvenhez, magyarul, a magyarok átlagéletkora lesz a hetven év!
A demokrácia aranyszabálya szerint a többség kormányoz, így az előírja majd, mivel az
Idősek a lakosság reprodukálására nem képesek, így ők az arra képesek ellátására, eltartására
kötelezendők! Míg a „fiatalok” a népesség számának növelésével lesznek, vannak elfoglalva.
A (kisebbségi származású) aktívak életkori többsége okán törvényhozás törvénybe iktatja, hogy a kukázóknak joga a szemetet a lakásokban, házakban is összegyűjteni, és a helyszínen eldönteni, hogy ott, ők mit minősítenek szemétnek. Amely lakás-ház tulajdonos havonként nem szolgáltat elegendő szemetet, annak lakója köteles a többség számára szemét adót fizetni, a környezetvédelem EU komfortossága indokával.
A törvényhozás kiterjeszti a szabadságjogokat, a „szabadelvű” kisebbség ajánlatára. Nemcsak a felsővezetők, képviselők lophatnak büntetlenül, hanem mindenki, aki hozzáfér. A mezei, tyúk és zseblopást munkajövedelemnek ismeri el, mivel az megélhetését biztosítja a
széles néptömegeknek. A szabadságjog kiterjesztése folytán a börtönök köztörvényes elítéltjei
azonnal szabadon bocsátandók. A szabadságjog kiterjesztendő a szabadrablásra, valamint az
élvezeti szerek szabad használatára: alkohol, drog, nők.
A lakosságszám növelésére képtelen egyedek, idősek, rokkantak, meddők, kötelesek a
többség számára fűtési célú erdőt, valamint gyümölcsöst telepíteni, és azt őrizetlenül hagyni.
Kötelesek továbbá mezőgazdasági és konyhakerti művelést folytatni, melyet a többség éjszakánként és hétvégeken, szabadon, szükségletei beszerzése céljából látogathat.
Közelebbről Miskolcon mi lesz? Mivel a többség a közüzemi szolgáltatásokért fizetni nem lesz képes, vagy hajlandó, az a bevétel híján összeomlik. Előbb a fűtés, majd a gáz, villany és az ivóvíz szolgáltatás szűnik meg. Újjá éled a népi kultúra, verem, vályog és paticsházépítés. A PVC padló a tetőre kerül, padlókon járnak majd a fellegek! Beérik a szocialista párt idegenforgalmi célú fejlesztése: az „India Európa közepén” project meg való-
sításával! Ez tovább erősíti szavazó bázisukat is.
Városunk az amerikai turisták számára közelebb hozza Indiát. Ha már átruccannak
Párizsba, ahol arabok, négerek kóborolnak, Berlinbe, ahol a török mecsetek között megnézik a német kolóniát, Budapesten, Miskolcon hamísítatlan indiai élménytúrát, szafarit élvezhetnek: A Germanus Gyula által megírt 1920-30-as szegénység, a kosz, és a tunyaság
Indiáját.
Fel kell ugyan a turisták figyelmét hívni, hogy a bennszülöttek ingerlése kihívó öltözködéssel, arany ékszerekkel, Malbóró cigarettával, videó felvevővel, stb. saját érdekükben tilos. Ezt ugyanis a bennszülöttek azonnal elszedik. Ellenállás esetén a turistát
Nyolc napon túl gyógyuló atrocitás éri. 2004. Hol volt még akkor Szögi Lajos tanár megölése?

Szúrófény 2014.10.25. 16:30:56

Polgárság dicsősége!

. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért, ha éppen iparosra, kereskedőre volt szükségük, azokat idegenekből verbuválták, azoknak, szükség esetén, még olyan előjogokat is adtak, amelyekre a magyar nép fia nem számíthatott. A XIX. század elejétől jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú emberbaromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket az¬zal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen al¬kalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre... A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a ma¬gyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folyto¬nos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni. Szabó Dezső: Virrasztó Koppányból
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)
A „Jobboldaliság” dicsérete:
Márai Sándor Naplójából:

Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s kereszténymagyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potyanyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a „jobboldaliság” igazi értelme. S ez a fajta nem tanul:
A politikában az emberek mindig az ámítás és az önámítás együgyű áldozatai voltak és azok is maradnak, amíg meg nem tanulják, hogy bármely erkölcsi, vallási, politikai, szociális frázis, nyilatkozat, ígéret mögött fel kell fedniük egyik vagy másik osztály érdekeit. A réginek a védelmezői mindig rá fogják szedni a reformok és javítgatások híveit, amíg ezek meg nem értik, hogy minden régi intézmény, bármily használhatatlan és rohadt is, egyik vagy másik uralkodó osztály erejére támaszkodik. Lenin: Mi a teendő.
süti beállítások módosítása