Jön a Takata! 1000 új munkahely Miskolcon! Hurrá! Vagy mégsem?
2014. szeptember 25. írta: miskolcma

Jön a Takata! 1000 új munkahely Miskolcon! Hurrá! Vagy mégsem?

A hetekben röpködnek a Takatával kapcsolatos hírek Miskolcon, mindenki örvend, éljenez, hogy végre! Erre vártunk itt a megváltás! 


De biztos így van ez?  Ne menjünk messzire, nézünk kicsit vissza a közelmúltba!takata logo.jpg

2010-ben csaknem 6 milliárd forint támogatást kapott a tiszaújvárosi Jabil, mely több száz új munkahelyet teremtett, majd három év múlva több mint 700 embert küldtek el, mondhatni gusztustalan módon. 

A helyzet adott! A multik állami támogatások milliárdjaiból letelepednek és dolgoztatnak európai szinten szinte éhbérért, majd ha az érdekeik mást diktálnak fogják magukat és arrébb állnak, sodorva munkanélküliségbe akár több száz, vagy több ezer embert egyik napról a másikra!

Információink szerint az állam közel 9 milliárd forinttal támogatja a Takata-projektet, teremtve ezzel 1000 munkahelyet! Ami önmagában nem is lenne baj, sőt örülhetünk is! Hiszen a munkanélküliség egy rését betömi majd a Takata!

De biztos, hogy Miskolcnak az ilyen nagy multikra kell építenie? Két-három nagyvállalat határozza meg Miskolcnak a sorsát?

Minden miskolcinak feltesszük a kérdést! Az állam mikor támogatta 9 milliárd forinttal a miskolci kis és-középvállalkozásokat? Azokat a vállalkozásokat, amelyek sokasága nem ezreket, hanem több tízezer embert foglalkoztat napról-napra? Mennyit fejlődhetnének ezek a vállalkozások, mennyi új munkahelyet teremthetne, mennyit nőhetne a munkáltatás színvonala, ha ez a támogatás náluk kötött volna ki…

A tősgyökeres miskolci vállalkozások semmilyen új befektetésbe, fejlesztésbe nem tudnak belekezdeni mert felélik minden bevételüket, a külföldi befektetőknek meg milliárdok járnak? 

takata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolcma.blog.hu/api/trackback/id/tr606732059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása